Avodart

Behandling af forstørret prostataAvodart er et lægemiddel som anvendes mod forstørret prostata, også kendt som Benign Prostatic Hyperplasia- BPH. Produktet bliver fremstillet af GlaxoSmithKline.

Køb her

Hvad er Avodart?

Avodart er et præparat som benyttes til behandling af forstørret prostata. Produktet indeholder den aktive ingrediens dutasterid, som virker ved at forhindre omdannelse af testosteron i kroppen. Produktet er en blød tablet og er en langsigtet behandling som indtages i form af én kapsel dagligt.

Forstørret prostata er en tilstand som typisk rammer midaldrende mænd over de 50 år. Prostata er en som spiller en væsentlig rolle i produktionen af sperm. Den er placeret mellem penis og blæren, og producerer den hvide, tyktflydende sædvæske der fungerer som transportmiddel og energikilde for sædcellerne fra testiklerne. Komponenterne blandes i sædblæren som tømmes ved sædafgang.   Avodart - Behandling af forstørret prostata

Hvad er symptomerne på forstørret prostata?

De mest almindelige symptomer på forstørret prostata er problemer med vandladning bl.a. I form af en mindre kraftig stråle, hvilket ofte fører til ubehag, øget vandladningstrang og i sjældne tilfælde også blod i urinen. Forstørret prostata er i de fleste tilfælde ikke en alvorlig tilstand, men den kræver dog stadig behandling, da symptomerne kan medføre komplikationer. Eksempler herpå er bl.a. Infektion i blære eller nyrer samt nyresten. Ubehandlet kan disse sygdomme kræve operation eller at prostata helt fjernes.

Hvordan virker Avodart?

Da årsagen til forstørret prostata som regel involverer omdannelsen af testosteron til dihydrotestosteron, er målet med behandlingen at begrænse denne omdannelse. Dette er præcis det som dutasterid, som er den aktive ingrediens i Avodart gør. Den opnår resultatet ved at hæmme katalysatoren for denne omdannelse, dette er et enzym ved navn 5-alfa-reduktase.

Køb Avodart