Finasteride

Behandling med FinasterideFinasteride eller Finasterid på dansk, er et lægemiddel til behandling af forstørret prostata, som virker ved at begrænse testosteron-omdannelsen i kroppen.

 

Køb online her

 

Hvad er Finasteride?

Finasteride er det engelske navn for den aktive ingrediens der på dansk bliver kaldt finasterid. Produktet anvendes til behandling af forstørret prostata. Produktet er en generisk udgave af Propecia, som er et produkt der anvendes til andre formål og med en anden koncentration af den aktive ingrediens. Finasterid er en længerevarende behandling, som kommer i form af en pille og tages én gang dagligt. Den virker ved at forhindre den enzymatiske omdannelse af testosteron i kroppen.

Hvad er forstørret prostata?

Forstørret prostata er en tilstand, hvor manden kan få ubehag eller besværligheder ved vandladning. Dette kan bl.a. Vise sig manglende evne til at tømme blæren helt medmindre der trykkes til, ligesom at vandladningen kan blive hyppigere end normalt. Desuden kan der i nogle tilfælde også forekomme blod i urinen. Oplever du blod i urinen, skal du omgående søge lægehjælp.

Forstørret prostata anses ikke for at være alvorligt og kan let behandles. Det er dog vigtigt at man ikke ignorer symptomerne. Mulige komplikationer er bl.a. Betændelse i blæren eller urinvejen hvilket i værste tilfælde kan resultere i operation. En forstørret prostata kan ligeledes være tegn på at der er kræft i kirtlen, det er derfor vigtigt at søge lægehjælp.Behandling af forstørret prostata

Prostatakirtlen

Prostatakirtlen står for at producere den tykke hvide væske, der sammen med sædceller danner sæd. Sædcellerne fra testiklerne og sædvæsken fra prostata blandes i sædblæren, og udløses ved udløsning. Forstørret prostata opstår når prostata, som sidder mellem penis og blære, hæves og trykker på urinrøret, således at vandladning besværliggøres og medfører smerter.

Køb Finasteride her