Hårtab

Behandling af mandligt hårtab
Hårtab hos mænd er meget almindeligt og rammer mere end to tredjedele af mænd. Heldigvis findes der behandling, som kan reducere hårtabet.

Behandling af hårtab

Lær mere om hårtab

Hårtab bliver indenfor den medicinske verden kaldt for androgen alopeci. To ud af tre mænd rammes i løbet af deres liv af hårtab. Det er karakteriseret ved, at håret bliver tyndt og derefter begynder at falde af. Det begynder typisk med forhøjede tindinger og en måne, som til sidst ender ud med, at hele toppen af hovedet er skaldet. For langt de fleste er dette en proces der foregår over mange år og ikke starter før omkring 40´erne. Dog er det muligt at opleve unge mænd helt ned til 20 år, som begynder at få tyndt hår og mister håret i løbet af få år.

Årsager til hårtab

Der kan være mange årsager til at mænd taber håret, og i nogle tilfælde er det kun i en begrænset periode. Ting som stress, sygdom eller dårlig kost kan lede til udsving i hårvæksten. Er det derimod generne, som er den udslagsgivende faktor, er processen oftest længerevarende og giver derfor mere tid til at søge behandling med produkter som Propecia.

Måder at reducere hårtabet

En sund og varieret kost kan være med til at sløve hårtabet. Ting som vitamin D, zink, magnesium samt andre vitaminer og mineraler er vigtige ingredienser i en balanceret kost. Desuden er et reduceret indtag af fastfood vigtigt, da det kan indeholde meget forarbejdet animalsk fedt.

For dem som er generisk prædisponeret til skaldethed, er der meget lave chancer for at få håret til at gro ud igen eller at hårtabet kan sløves uden behandling. Heldigvis findes der behandlinger med klinisk bevist virkning.


Behandling online

 

Det psykiske ved hårtab

Oplever du hårtab, er det vigtigt at vide at du ikke er alene – der er næsten med garanti nogen i din familie eller omgangskreds som oplever præcis det sammen som dig. Folk reagerer forskelligt på at tabe håret. Hvis dit hårtab går dig på, kan det være en god ide at snakke med venner og bekendte som har været igennem det sammen som dig. Det er vigtigt at du gør dig nogle overvejelser omkring behandling, inden du går i gang. Tag evt. venner og bekendte med på råd, så du ender med at tage den rigtige beslutning.