EMLA Creme

Behandling af tidlig sædafgangEMLA – Lidocaine/Prilocaine

EMLA er en hudcreme som giver en bedøvende effekt der hvor den påføres. Den gives på recept som off label-behandling af for tidlig sædafgang.

Få din online recept her


Hvad er EMLA

EMLA er en creme som er udviklet af AstraZeneca som leverer bedøvelsesmidler til huden. Cremen  anvendes typisk til mindre procedurer, som eksempelvis mindre hudtransplantation eller fjernelse af vorter. Cremen fås også på recept til behandling af for tidlig sædafgang.

For tidlig udløsning – også kendt som Præmatur ejakulation er svært at give en endelig definition på, da dette kan variere fra person til person. Den bedste måde at beskrive præmatur ejakulation på, er at manden ofte når klimaks inden for et eller to minutter efter penetration.

Der er flere forskellige årsager til for tidlig sædafgang og sekundær præmatur sædafgang, og de opdeles i 2 forskellige kategorier. Primær præmatur sædafgang og sekundær præmatur sædafgang.

Primær præmatur sædafgang kaldes også global eller livslang præmatur ejakulation.
Det er når tilstanden er konsistent igennem hele vedkommendes seksualliv, om det er alene eller sammen med en partner. Dette kan ifølge flere læger skyldes, hvordan og hvornår man lærer at have sex. Hvis personen i teenage årene har en frygt for at blive opdaget, og derfor lære dem selv at komme hurtigere, kan dette spille en væsentlig rolle.

Køb EMLA her

Sekundær præmatur ejakulation er når symptomerne udvikler sig i løbet af voksenlivet, efter et ellers helt normalt og velfungerende sexliv.
Dette kan være resultatet af en udiagnosticeret tilstand, såsom en prostata sygdom eller en overaktiv skjoldbruskkirtel. Det kan også være resultatet af stress eller seksuel anspændthed. I et nyere forhold kan nervøsitet eller iver for at præstere, gøre manden mere tilbøjelig til at udvise tegn på præmatur ejakulation. Dette vil som regel gå i sig selv efter nogle gange. EMLA Creme - Behandling af tidlig sædafgang

Hvordan virker EMLA creme

EMLA er en forkortelse for Eutectic mixture of local Anaesthetics. Der er to typer lokalbedøvende ingredienser i cremen:  Prilocain og lidocain.

Når cremen benyttes i forbindelse med seksuel kontakt i tilfælde af for tidlig sædafgang, smøres det ud på huden på penis ved hjælp af det medfølgende dække. Behandlingen forhindre overfølsomhed og ændrer på transmissionen af visse følelse signaler til hjernen, som brugeren kan opleve under et samleje, og giver hermed mulighed for at holde længere.

Medicinske studier viser at man ved brug af EMLA kan forlænge tiden før ejakulation fra 1,5 minut og op til 9-12 minutter.
Cremen begynder at virke ca. 15-30 minutter efter den er påført på penis ved hjælp af det medfølgende klæde. Vær opmærksom på kun at bruge lægens anbefalede mængde og ikke i længere tid end det anbefalede. Hvis du er usikker på hvordan det bør bruges, læs da altid den medfølgende indlægsseddel før brug. Benyt altid kondom ved samleje og anvendelse af EMLA og sørg for at cremen vaskes helt væk efter brug, ellers risikerer du at din partner mister følelsen i skeden.

Bestil din behandling her